“Al ruim 15 jaar op rij zijn we bekroond met twee Michelinsterren. Hier draagt het hele Ciel Bleu Team dagelijks met veel plezier en toewijding aan bij. Ciel Bleu is een uitnodiging om culinaire ambacht en service te beleven.”

Arjan Speelman, Head chef

Ciel Bleu: Refined Flavours

Welkom bij Ciel Bleu. Hier stapt u in de wereld van onze refined flavours. Waar het draait om details en alles tot in perfectie samenkomt. Onze gerechten, de wijnen, de ambiance en de persoonlijke service maken een bezoek aan Ciel Bleu tot een onvergetelijke gastronomische ervaring met een panoramisch uitzicht op Amsterdam.

Wij staan voor puur koken met lef, liefde en ambacht. Trouw aan de traditionele Franse keuken met innovatieve technieken, vol met wereldse invloeden en specerijen.

Één team

Ons Ciel Bleu team is een eenheid. Met elkaar creëren we de authentieke twee Michelinsterren beleving van Ciel Bleu. Een totaalbeleving op culinair topniveau. Wij laten u de puurheid van onze ingrediënten proeven en kennismaken met traditionele ambacht vol met verrassende elementen.

Wij leren onze gasten graag kennen en laten zien wie wij zelf zijn. Zo ontstaat met iedere gast een band. Onze Head Chef Arjan Speelman, Service Manager Francesco Simonelli en de rest van het team heten u graag welkom en zijn blij dat u er bent.

Onze gerechten

Wij koken met lef, liefde en ambacht. Bij Ciel Bleu proeft u de ambachtelijke en traditionele keuken met wereldse invloeden en specerijen. Inspiratie doen we op in alle hoeken van de wereld. Daarbij maken we gebruik van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Pure ingrediënten, specerijen en innovatieve technieken brengen we bij elkaar tot een originele en verrassende smaakbeleving. Elke hap is een reis op zich. Onze gerechten nemen u steeds verder mee in vervoering, terwijl het hoofdingrediënt de boventoon voert.

Specerijen zijn voor Ciel Bleu belangrijke smaakmakers. Onze nieuwsgierigheid en passie voor specerijen proeft u in onze gerechten. Laat u verrassen!

Menu

Wijn

Refined flavours vindt u ook terug in onze wijnkeuzes. SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en sommelier Niccolo Benigni hebben voor u de meest exclusieve wijnen geselecteerd die onze gerechten harmonieus aanvullen. Het resultaat is ook hier een traditionele en tegelijk verrassende wijnkaart waarbij geen concessies zijn gemaakt. Ons sommeliersteam voorziet u altijd graag van een passende en persoonlijke keuze.

‘’Wij luisteren naar de smaakherkenning van de gast en creëren de Ciel Bleu ervaring door een derde smaak toe te voegen aan de gerechten. Iets dat men niet dagelijks proeft en waarvoor volop nagedacht is.’’

Noël Vanwittenbergh, SVH Wijnmeester

Reserveer uw tafel

Uitgelicht

Topprestatie

Teamgerichte samenwerking en structuur. Volgens Executive Chef Arjan Speelman van Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam zijn dit de belangrijkste succesfactoren om een culinaire topprestatie neer te zetten. In de keuken van het sterrenrestaurant wordt gewerkt met rangen en standen. Iedereen heeft een duidelijke rol. Maar wordt er een afwijking geconstateerd? Dan mag iedereen daarop aanmerken. We hebben alles voor elkaar over. Arjan maakt de vergelijking met de Formule 1. Verliezen is geen optie!

Chef’s Table

De Chef’s Table is het bruisende hart van Ciel Bleu. Een plek aan deze tafel staat garant voor een onovertroffen ervaring. Wat u eet dat blijft een verrassing en wisselt per dag. U zit hier eerste rang met zicht op de keuken en het spectaculaire uitzicht.

Private dining

Ciel Bleu biedt met private dining de ruimte om culinair te genieten met uw gezelschap in volledige privacy. De Starlight is een unieke locatie met prachtig panoramisch uitzicht. Onze private dining leent zich uitstekend voor vergaderingen en diners met een gezelschap tussen de 11 en 18 personen. Voor meer informatie over de private dining kunt u contact met ons opnemen via [email protected] of +31 (0)20 6787 450.

Ciel Bleu Experience

Een bezoek aan Ciel Bleu is altijd een onvergetelijke ervaring. Wilt u deze ervaring verder voortzetten? Dan kunt u onder de Amsterdamse sterren verder genieten van alle comfort en service in Hotel Okura Amsterdam.

Het vijfsterrenhotel weet gasten als geen ander in de watten te leggen. Het verrukkelijke ontbijt in combinatie met de late check out zorgen voor de ultieme afsluiting van een Ciel Bleu belevenis. Of eerst nog een bezoek aan Nagomi Spa voordat u naar huis gaat? Alles is mogelijk binnen Hotel Okura Amsterdam.

Boek Nu

Hotel Okura Amsterdam

Ciel Bleu bevindt zich in Hotel Okura Amsterdam. Vanaf de 23ste etage van het 5-sterren hotel biedt Ciel Bleu een adembenemend uitzicht over de hele stad.

Ciel Bleu is een belangrijk onderdeel van de totaalbeleving van Hotel Okura Amsterdam. Alles draait om het ultieme gevoel van gastvrijheid, oftewel Omotenashi.

Voor meer informatie over Hotel Okura Amsterdam, klik hier.

Culinaire Erkenningen

LA LISTE
Ciel Bleu is uitgeroepen tot een van de top drie restaurants in Nederland door La Liste Top 1000 Restaurants in de Wereld voor 2023. Daarnaast zijn de restaurantranglijsten van La Liste 2024 onthuld. Restaurant Ciel Bleu stijgt naar 95.5. Hiermee behouden we onze positie in de top drie restaurants van Nederland. Dank aan chef Arjan Speelman en Maître Francesco Simonelli, ons toegewijde team, onze geweldige gasten en alle bijdragers aan dit succes.

JOOP BRAAKHEKKE HOSPITALITY AWARD
Onze sommelier bij restaurant Ciel Bleu, Noël Vanwittenbergh, ontving de Joop Braakhekke Hospitality Award voor zijn uitzonderlijke bijdragen aan de gastronomie. De terechte prijswinnaar zal een jaar lang jong talent Marly Sauer begeleiden in de branche onder toezicht van gewaardeerde juryleden. Dit initiatief heeft tot doel de volgende generatie restaurantprofessionals te inspireren en te bevorderen.

WINE SPECTATOR 2023
Wine Spectator’s Restaurant Awards 2023 erkenden het buitengewone wijnassortiment van restaurant Ciel Bleu. Het is een internationale erkenning in drie categorieën: Award of Excellence, Best of Award of Excellence en Grand Award. Ciel Bleu ontvangt de Best Award of Excellence al meer dan tien jaar op rij. Dank aan Noël Vanwittenbergh en Niccolò Benigni voor hun inzet voor de beste wijnselectie!

100 CHEFS
Onze twee Michelsterren chef Arjan Speelman maakte deel uit van de line-up van 100 Chefs. Dit prestigieuze culinaire evenement wordt georganiseerd door Gault&Millau, een zeer gerespecteerde restaurant- en horecagids. Het evenement toont de culinaire vaardigheden en creaties van topchefs uit Nederland en daarbuiten.

Reserveer uw tafel

Reserveer uw tafel