‘’In 2007 zijn we bekroond met een tweede Michelinster. Hier draagt het hele Ciel Bleu team dagelijks met veel plezier en toewijding aan bij. Ciel Bleu is een uitnodiging om gasten een stukje échte culinaire ambacht en service te laten beleven.’’

Arjan Speelman, Head chef

Ciel Bleu: Refined Flavours

Welkom bij Ciel Bleu. Hier stapt u in de wereld van onze refined flavours. Waar het draait om details en alles tot in perfectie samenkomt. Onze gerechten, de wijnen, de ambiance en de persoonlijke service maken een bezoek aan Ciel Bleu tot een onvergetelijke gastronomische ervaring met een panoramisch uitzicht op Amsterdam.

Wij staan voor puur koken met lef, liefde en ambacht. Trouw aan de traditionele Franse keuken met innovatieve technieken, vol met wereldse invloeden en specerijen.

Één team

Ons Ciel Bleu team is een eenheid waarbij wij met zijn allen de authentieke twee Michelinsterren beleving van Ciel Bleu creëren. Samen zetten we één totaalbeleving van culinair topniveau neer. Wij laten u de puurheid van onze ingrediënten proeven vanuit onze traditionele ambacht vol met verrassende elementen.

Wij kennen graag onze gasten en laten ook onszelf zien. Zo ontstaat met iedere gast een band. Onze Head Chef Arjan Speelman, Chef de Cuisine Jelle Conijn en Service Manager Francesco Simonelli heten u persoonlijk welkom en zijn blij dat u er bent.

Onze gerechten

Wij koken met lef, liefde en ambacht. Bij Ciel Bleu proeft u de ambachtelijke en traditionele keuken met wereldse invloeden en specerijen. Inspiratie doen we op in alle hoeken van de wereld. Daarbij maken we gebruik van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Pure ingrediënten, specerijen en smaken brengen we bij elkaar tot een originele en verrassende smaakbeleving. Elke hap is een reis op zich. Onze gerechten nemen u steeds verder mee in vervoering, terwijl het hoofdingrediënt de boventoon voert.

“De Ciel Bleu specerijen lijn staat voor de identiteit van ons uiteenlopende team.”

Jelle Conijn, Chef de Cuisine

Specerijen zijn voor Ciel Bleu belangrijke smaakmakers. Onze nieuwsgierigheid en passie voor specerijen proeft u in onze gerechten. Laat u volop verrassen!

Menu

Wijn

Refined flavours vindt u ook terug in onze wijnkeuzes. SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh heeft voor u de meest exclusieve wijnen geselecteerd die onze gerechten harmonieus aanvullen. Het resultaat is ook hier een traditionele en tegelijk verrassende wijnkaart waarbij geen concessies zijn gemaakt. Onze sommeliers voorzien u altijd graag van een passende en persoonlijke keuze.

‘’Wij luisteren naar de smaakherkenning van de gast en creëren de Ciel Bleu ervaring door een derde smaak toe te voegen aan de gerechten. Iets dat men niet dagelijks proeft en waarover volop nagedacht is.’’

Noël van Wittenbergh, SVH Wijnmeester

Ciel Bleu ontving de ‘Best of Award of Excellence’ van Wine Spectator, een internationale erkenning voor restaurants die de vereisten van de Award of Excellence ruimschoots overtreffen.

Reserveer uw tafel

Uitgelicht

Topprestatie

Teamgerichte samenwerking en structuur. Volgens Executive Chef Arjan Speelman van Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam zijn dit de belangrijkste succesfactoren om een culinaire topprestatie neer te zetten. In de keuken van het sterrenrestaurant wordt gewerkt met rangen en standen. Iedereen heeft een duidelijke rol. Maar wordt er een afwijking geconstateerd? Dan mag iedereen daarop aanmerken. We hebben alles voor elkaar over. Arjan maakt de vergelijking met de Formule 1. Verliezen is geen optie!

Chef’s Table

De Chef’s Table is het bruisende hart van Ciel Bleu. Een plek aan deze tafel staat garant voor een onovertroffen ervaring. Wat u eet dat blijft een verrassing en wisselt per dag. U zit hier eerste rang. Zowel voor de keuken als het spectaculaire uitzicht.

Private dining

Ciel Bleu biedt met private dining de ruimte om culinair te genieten met uw gezelschap in volledige privacy. De Starlight is een unieke locatie met prachtig panoramisch uitzicht. Onze private dining leent zich uitstekend voor vergaderingen en diners met een gezelschap tussen de 11 en 18 personen. Voor meer informatie over de private dining kunt u contact met ons opnemen via [email protected] of +31 (0)20 6787 450.

Arrangement: Slapen onder de sterren

Een bezoek aan Ciel Bleu is altijd een onvergetelijke ervaring. Wilt u deze ervaring verder voortzetten? Dan kunt u onder de Amsterdamse sterren verder genieten van alle comfort en service in Hotel Okura Amsterdam.

Het vijfsterrenhotel weet gasten als geen ander in de watten te leggen. Het verrukkelijke ontbijt in uw kamer in combinatie met de late check out zorgen voor de ultieme afsluiting van een Ciel Bleu belevenis. Of eerst nog een bezoek aan Nagomi Spa voordat u naar huis gaat? Alles is mogelijk binnen Hotel Okura Amsterdam.

Lees hier meer.

Hotel Okura Amsterdam

Ciel Bleu bevind zich in Hotel Okura Amsterdam. Vanaf de 23ste etage van het 5-sterren hotel biedt Ciel Bleu een adembenemend uitzicht over de hele stad.

Hotel Okura Amsterdam bestaat 50 jaar en viert dit gouden jubileum met The Art of Okura. Ciel Bleu is een belangrijk onderdeel van de totaalbeleving van Hotel Okura Amsterdam. Alles draait om het ultieme gevoel van gastvrijheid, oftewel Omotenashi.

Voor meer informatie over Hotel Okura Amsterdam, klik hier.

Reserveer uw tafel

Reserveer uw tafel