Ciel Bleu: Refined Flavours
Welkom bij Ciel Bleu. Hier stapt u in de wereld van exclusieve ingrediënten en verfijnde smaken, gecreëerd door onze getalenteerde chef-kok en zijn ervaren team. Gerechten, wijnen, ambiance, service en panoramisch uitzicht komen perfect samen om uw bezoek aan Ciel Bleu tot een onvergetelijke gastronomische ervaring in Amsterdam te maken.
Wij staan voor puur koken met lef, liefde en ambacht. De door Michelin bekroonde keuken van Ciel Bleu combineert Franse basisgerechten ingenieuze wijze verrijkt met innovatieve technieken, internationale invloeden en specerijen.
Één team
Ons Ciel Bleu team is een eenheid. Met elkaar creëren we de authentieke twee Michelinsterren beleving van Ciel Bleu. Een totaalbeleving op culinair topniveau. Wij laten u de puurheid van onze ingrediënten proeven en kennismaken met traditionele ambacht vol met verrassende elementen.
Wij leren onze gasten graag kennen en laten zien wie wij zelf zijn. Zo ontstaat met iedere gast een band. Onze Head Chef Arjan Speelman, Chef de Cuisine Mike Klaassen, Service Manager Francesco Simonelli en de rest van het team heten u graag welkom en zijn blij dat u er bent.
Onze gerechten
Bij Ciel Bleu zijn al onze gerechten gebaseerd op exclusieve ingrediënten die met veel zorg door de chef-kok zijn geselecteerd en bereid met een perfecte balans tussen Franse en wereldwijde invloeden, verrijkt met specerijen. Ons doel is een originele en verrassende culinaire ervaring te creëren. Elke hap is een reis op zich. We halen inspiratie uit alle hoeken van de wereld en maken gebruik van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Onze gerechten laten u geleidelijk opgaan in een smaakvolle belevenis, terwijl het hoofdingrediënt de boventoon voert.
MenuWijn
Refined flavours vindt u ook terug in onze wijnkeuzes. SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en sommelier Niccolo Benigni hebben voor u de meest exclusieve wijnen geselecteerd die onze gerechten harmonieus aanvullen. Het resultaat is ook hier een traditionele en tegelijk verrassende wijnkaart waarbij geen concessies zijn gemaakt. Ons sommeliersteam voorziet u altijd graag van een passende en persoonlijke keuze.
‘’Wij luisteren naar de smaakherkenning van de gast en creëren de Ciel Bleu ervaring door een derde smaak toe te voegen aan de gerechten. Iets dat men niet dagelijks proeft en waarvoor volop nagedacht is.’’
Noël Vanwittenbergh, SVH Wijnmeester
Reserveer uw tafel
Uitgelicht
Topprestatie
Teamgerichte samenwerking en structuur. Volgens Executive Chef Arjan Speelman van Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam zijn dit de belangrijkste succesfactoren om een culinaire topprestatie neer te zetten. In de keuken van het sterrenrestaurant wordt gewerkt met rangen en standen. Iedereen heeft een duidelijke rol. Maar wordt er een afwijking geconstateerd? Dan mag iedereen daarop aanmerken. We hebben alles voor elkaar over. Arjan maakt de vergelijking met de Formule 1. Verliezen is geen optie!
Chef’s Table
De Chef’s Table bevindt zich in het levendige hart van de keuken van Ciel Bleu. Terwijl de keukenbrigade in opperste concentratie is, kijkt u mee vanaf de eerst rang. Deze optie is ideaal voor groepen van 4 tot 9 personen.
Kies uit drie voortreffelijke menu’s:
- Het Experience Menu*
- Het Kaviaar Menu*
- De Signature Experience, inclusief aperitieven, wijnarrangementen, water, koffie, en een speciaal Ciel Bleu geschenk.
*Het Experience en Kaviaar menu’s zijn exclusief aperitieven, wijn, of wijnarrangementen, maar deze kunnen apart aan uw tafel besteld worden. Let op, het Discovery Menu is niet beschikbaar voor De Chef’s Table.”
Boek nuCiel Bleu Signature Experience
Geniet van hoogstaande gerechten met het Experience Menu bij Ciel Bleu. De Ciel Bleu Signature Experience is inclusief:
- Een welkomstglas Champagne
- Het Experience Menu (8 gangen)
- Bijpassend wijnarrangement (7 wijnen)
- Een Ciel Bleu-geschenk
Private dining
Ciel Bleu biedt met private dining de ruimte om culinair te genieten met uw gezelschap in volledige privacy. De Starlight is een unieke locatie met prachtig panoramisch uitzicht. Onze private dining leent zich uitstekend voor vergaderingen en diners met een gezelschap tussen de 11 en 18 personen. Voor meer informatie over de private dining kunt u contact met ons opnemen via [email protected] of +31 (0)20 6788 300.
Ciel Bleu Experience
Een bezoek aan Ciel Bleu is altijd een onvergetelijke ervaring. Wilt u deze ervaring verder voortzetten? Dan kunt u onder de Amsterdamse sterren verder genieten van alle comfort en service in Hotel Okura Amsterdam.
Het vijfsterrenhotel weet gasten als geen ander in de watten te leggen. Het verrukkelijke ontbijt in combinatie met de late check out zorgen voor de ultieme afsluiting van een Ciel Bleu belevenis. Of eerst nog een bezoek aan Nagomi Spa voordat u naar huis gaat? Alles is mogelijk binnen Hotel Okura Amsterdam.
Boek NuHotel Okura Amsterdam
Ciel Bleu bevindt zich in Hotel Okura Amsterdam. Vanaf de 23ste etage van het 5-sterren hotel biedt Ciel Bleu een adembenemend uitzicht over de hele stad.
Ciel Bleu is een belangrijk onderdeel van de totaalbeleving van Hotel Okura Amsterdam. Alles draait om het ultieme gevoel van gastvrijheid, oftewel Omotenashi.
Voor meer informatie over Hotel Okura Amsterdam, klik hier.Culinaire Erkenningen
MICHELIN
Chef, Arjan Speelman en zijn team hebben opnieuw twee Michelinsterren behouden voor Ciel Bleu Restaurant. Het restaurant met internationale keuken heeft deze bijzondere erkenning al sinds 2007. De inspecteur licht toe: “Ciel Bleu maakt zijn naam meteen waar. U eet hier namelijk op de bovenste verdieping van luxe Hotel Okura Amsterdam en hebt een spectaculair uitzicht op de blauwe hemel en de Amsterdamse skyline. Wauw! De keuken van Arjan Speelman is technisch en creatief. Het is doorspekt met mondiale invloeden en specerijen. Ieder detail is precies, elke hap een verrassing.”
GAULT&MILLAU
Ciel Bleu Restaurant heeft een indrukwekkende score van 19/20 behaald en behoudt daarmee de tweede plek onder de Nederlandse restaurants. De inspecteur beoordeelt: “Alles is in Ciel Bleu, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, op hoog niveau. De ruimte straalt een chique, serene rust uit. De service loopt onberispelijk op rolletjes. Geroosterde langoustine met gepekelde wortel, limequat en saus op basis van de koppen van de langoustines laat de meesterlijke hand van chef Arjan Speelman zien.”
JOOP BRAAKHEKKE HOSPITALITY AWARD Noël Vanwittenbergh, sommelier bij Ciel Bleu Restaurant, ontving de Joop Braakhekke Hospitality Award voor zijn uitzonderlijke bijdragen aan de gastronomie. De terechte prijswinnaar zal een jaar lang jong talent Marly Sauer begeleiden in de branche onder toezicht van gewaardeerde juryleden. Dit initiatief heeft tot doel de volgende generatie restaurantprofessionals te inspireren en te bevorderen.
LA LISTE
Ciel Bleu is uitgeroepen tot een van de top drie restaurants in Nederland door La Liste Top 1000 Restaurants in de Wereld voor 2023. Daarnaast zijn de restaurantranglijsten van La Liste 2024 onthuld. Ciel Bleu Restaurant stijgt naar 95.5 en behoudt hiermee de positie in de top drie restaurants van Nederland.
WINE SPECTATOR 2023
Wine Spectator’s Restaurant Awards 2023 erkenden het buitengewone wijnassortiment van Ciel Bleu Restaurant. Het is een internationale erkenning in drie categorieën: Award of Excellence, Best of Award of Excellence en Grand Award. Ciel Bleu ontvangt de Best Award of Excellence al meer dan tien jaar op rij.