Geachte gast,

Vier samen met ons 50 jaar Hotel Okura Amsterdam. Tijdens uw bezoek nodigen wij u uit om onze unieke verhalen te ervaren en te beluisteren. Wij zijn trots en vereerd om het onderscheidende vermogen van Hotel Okura Amsterdam in de schijnwerper te zetten en te illustreren wat omotenashi voor ons betekent. Dit noemen we the Art of Okura!

Om samen aan de richtlijnen te voldoen is er een aantal aanpassingen in het restaurant doorgevoerd waarvoor we uw medewerking vragen.

Aangepaste openingstijden
De openingstijden van Ciel Bleu zijn aangepast in lijn met de nieuwe maatregelen. We zijn geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur, en gesloten van maandag tot en met donderdag.

We kijken er ontzettend naar uit om u binnenkort weer te mogen verwelkomen voor een onvergetelijke ervaring.

Ciel Bleu in-room dining arrangement

Ervaar de ultieme culinaire ervaring in het comfort van uw kamer. Terwijl u geniet van een ongeëvenaard uitzicht over Amsterdam, wordt u verwend met een viergangenmenu samengesteld door twee Michelinsterrenchefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. De volgende ochtend gaat uw culinaire ervaring verder terwijl de chef-koks van Ciel Bleu u een heerlijk ontbijt op uw kamer serveren.

Boek nu

Petit R Adventure experience

Spectaculair, zinnenprikkelend en visueel is de exclusieve Petit R Adventure experience van Maison Ruinart. In samenwerking met Ciel Bleu kunt u in januari, februari en maart een vijf gangen diner met bijbehorende Ruinart champagnes boeken/reserveren. Tijdens het bijzondere diner, dat plaatsvindt in The Imperial Suite van Hotel Okura Amsterdam, wordt de rijke geschiedenis van Maison Ruinart verbeeld door Petit R, een digitale creatie die de oprichter van Ruinart tot leven wekt. Met Petit R wordt de geschiedenis van ‘s werelds oudste champagnehuis Maison Ruinart tastbaar en kunt u de magie ervan als nooit tevoren ervaren terwijl u geniet van een spectaculair diner met champagne.

Reserveer deze unieke dinerervaring

Ciel Bleu

Ciel Bleu, met een internationale keuken die gerund wordt door chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman, is bekroond met twee Michelinsterren.

Terwijl u ontspant, van het ongeëvenaarde uitzicht geniet en de seizoensgebonden gerechten proeft die in perfecte harmonie zijn met de wijnen die de sommelier schenkt, zorgen wij dat u een onvergetelijke avond heeft. Bij Ciel Bleu geloven we in ‘guestronomy’: gastronomie, met onze gasten als middelpunt. Wij begeleiden u door de avond, zodat u zich over kunt geven aan een zintuiglijke ervaring.

Menu

Het menu bestaat uit gerechten die continu meebewegen met het seizoen – afhankelijk van het beste wat de natuur op dat moment te bieden heeft.

We willen dat iedereen geniet van de gastronomische ervaring die Ciel Bleu te bieden heeft, ongeacht uw dieetwensen. Vanwege de complexiteit van onze gerechten is het niet altijd mogelijk ingrediënten te vervangen.

Dinermenu

Ons verhaal

Toen Onno en Arjan meer dan 15 jaar geleden het roer van Ciel Bleu overnamen, reikten de ambities hoger dan de unieke locatie van het restaurant op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam.

We gaan tot het uiterste om een dinerervaring op het hoogste niveau te creëren, met twee Michelinsterren en een keuken die geroemd wordt om zijn creatieve internationale gerechten tot gevolg. Met de niet-aflatende toewijding en liefde voor het vak heeft het team er aan bijgedragen dat Amsterdam vandaag de dag op de kaart staat als culinaire hoofdstad van Europa.

Ingrediënten

We zijn trots op al het moois dat Nederland te bieden heeft en voelen een diepe passie voor alle vis, schaal- en schelpdieren uit de omliggende wateren. Ook de Gouden Eeuw met scheepsladingen vol specerijen heeft een invloed op onze keuken, net als dat de eeuwenoude band met Japan een bron vol inspiratie voor ons is. Het is onze missie om de smaak van de ingrediënten die we met zorg hebben uitgezocht ultiem tot zijn recht te laten komen. Van de zilte, romige oesters uit Bretagne, tot de zuiverste cacao van de Amsterdamse Chocolatemakers en de Hollandse kazen van Fromagerie Kef. Verder omarmen we de biologische kruiden, bloemen en groenten van regionale producenten in onze keuken.

Een onvergetelijke avond

Uw ervaring bij Ciel Bleu is een samenspel van vele elementen: van de ontvangst, de service, het uitzicht, de gerechten en de wijnen tot het moment dat u Ciel Bleu verlaat. Elk element is daarbij minstens zo belangrijk als de vorige. Wanneer u op de 23e verdieping uit de lift stapt, begeleiden we u naar onze lounge, waar u onder het genot van een aperitief geheel tot rust komt. Vervolgens brengen we u naar uw tafel, waar de sublieme gerechten elkaar opvolgen en u het adembenemende uitzicht kunt bewonderen. Wilt u na uw diner comfortabel overnachten? Boek dan een kamer in Hotel Okura Amsterdam.

Het team

IJzersterk team

Onno Kokmeijer en Arjan Speelman begonnen 15 jaar geleden aan hun avontuur in Ciel Bleu. Toen Onno werd gevraagd Ciel Bleu te leiden, wist hij meteen dat hij Arjan als tweede man in zijn keuken wilde. De twee chefs waren elkaar in hun studiejaren al vaak tegen gekomen in verschillende keukens.

Het wederzijds respect groeide en daarmee ook het besef dat ze van elkaar konden blijven leren. Zo ontstond een band van blind vertrouwen die tot op de dag van vandaag voelbaar is. Hun vastberadenheid om zichzelf dag na dag en met elk gerecht te overtreffen plaatst Onno en Arjan in een internationaal daglicht. Het zorgt dat ze scherp blijven, op elkaar, maar ook op de chefs van morgen die op een dag hun eigen weg inslaan en daarmee Nederland nog beter op de kaart zetten.

De dans van de zwarte brigade

Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om uw dinerervaring nog specialer te maken. Die ervaring bestaat uit meer dan alleen de kwaliteit van de gerechten. Het gaat om alle zintuigen, van het comfort van uw stoel tot de muziek op de achtergrond, alles heeft invloed op uw avond. Het restaurantteam verstaat de kunst om deze behoeften te begrijpen als geen ander. De service is als een dans, terwijl hoofdsommelier Noël Vanwittenbergh wijnen van over de hele wereld schenkt. Alles om u een zorgeloze en onvergetelijke avond te bezorgen. En dat allemaal door een team dat voelbaar enthousiast is en hun aanstekelijke energie nauwelijks kan onderdrukken.

Uitgelicht

Chef’s Table

Voor een uitzonderlijke culinaire ervaring boekt u de Chef’s Table, in het bruisende hart van de keuken. Terwijl de keukenbrigade in opperste concentratie is, kijkt u mee vanaf de eerste rang. Een intiem kijkje in de keuken van Onno en Arjan waar de mooiste gerechten voor uw ogen bereid worden. Daarbij hoeft u het uitzicht en de sfeer in het restaurant niet te missen, want zowel het adembenemende uitzicht als de ongedwongen service van de zwarte brigade zijn aanwezig als u aan de Chef’s Table dineert.

Private dining

Naast de Chef’s Table bieden wij u ook de mogelijkheid om in complete privacy te lunchen of dineren met een groep tot 16 personen in de Starlight. Voor meer informatie over de private dining opties kunt u contact met ons opnemen via [email protected] of +31 (0)20 6787 450.

Wijnen

Smaakbeleving is het sleutelwoord bij Ciel Bleu, zeker als het om wijn gaat. SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh heeft de meest exclusieve wijnen voor u geselecteerd die de verfijnde gerechten van de chefs harmonieus aanvullen. Het resultaat: een uitgebalanceerde en tegelijk verrassende wijnkaart, die de sommeliers graag voorzien van een persoonlijk advies.

Onze sommeliers voeren u met hun verhalen mee naar de wijngebieden. Van de klassieke wijnen uit de befaamde wijnstreken tot de onbekendere, innovatieve wijnen van opkomende wijnproducenten. Noël heeft gezorgd voor een ruime vertegenwoordiging van zowel de oude als de nieuwe wijnlanden.

De expertise van Noël is niet onopgemerkt gebleven. Ciel Bleu ontving de ‘Best of Award of Excellence’ van Wine Spectator, een internationale erkenning voor restaurants die de vereisten van de Award of Excellence ruimschoots overtreffen.

Ciel Bleu arrangement

Sluit uw avond in stijl af met een overnachting bij Hotel Okura Amsterdam, waar u nog steeds van het adembenemende uitzicht kunt genieten. Naast het surprise menu inclusief champagne-aperitief, wijnarrangement, water, koffie of thee bestaat het Ciel Bleu arrangement uit een overnachting in een Executive City View Kamer, een fles Moët & Chandon Champagne bij aankomst, het Guestronomy boek, toegang tot de Executive Lounge, toegang tot Nagomi Health en een parkeerkaart.

Lees hier meer.

Guestronomy

Guestronomy is het laatste boek van Ciel Bleu. Het bevat niet alleen 52 smakelijke recepten om thuis de magie van Ciel Bleu opnieuw te creëren, maar het is ook gevuld met persoonlijke anekdotes van de mensen die Ciel Bleu maken tot wat het is. Dit boek dompelt u onder in de wereld van Ciel Bleu door een exclusief kijkje achter de schermen te geven bij het ervaren van een high-end diner. 

 

Voor meer informatie over Guestronomy klik hier.